U bent hier:Home>Projecten>Tuundurp

Tuundurp

"Mooie stenen, lekker groen, mooi plan." "Een goed en gevarieerd plan." De reacties vanuit Nieuwe-Tonge zijn positief op de nieuwbouw die Woongoed GO wil realiseren in het dorp. Dat bleek tijdens een drukbezochte informatieavond in het kantoor van de woningcorporatie op woensdag 29 oktober.

Het nieuwbouwplan heet Tuundurp. Op de bouwlocatie – Ds. Van Baerlestraat, Brandweerplein, Helicoptèreplein en een stukje Kerkstraat – staan nu nog 58 verouderde woningen. Die worden in drie fasen gesloopt. Daarna volgt de bouw van 41 nieuwe woningen, eveneens in drie fasen.
Tijdens de informatieavond in Middelharnis presenteerden Woongoed GO, architect Sander Ros en John de Geus van bouwbedrijf Waal het 'definitieve' ontwerp van de woningen. Opvallend is de grote variatie. In Tuundurp komen woningen voor starters, gezinnen en senioren. In totaal gaat het om vier typen en diverse subtypen, in variërende groottes en met verschillende plattegronden. "Een mix voor jong en oud, iets dat past in jullie dorp", aldus architect Ros (van RoosRos Architecten), die alle ontwerpen toonde en van een toelichting voorzag.

«Terug naar het projecten overzicht
Onze Merken