U bent hier:Home>Projecten>Neudeflat, Utrecht

Neudeflat, Utrecht

 

De Nieuwe Norm heeft het initiatief genomen tot de revitalisering en herontwikkeling van de Neudeflat. Dit, door architect Hugh Maaskant ontworpen gebouw, is een landmark en eyecatcher in de Utrechtse binnenstad. De tand des tijds is echter dit unieke gebouw niet voorbij gegaan.


Neudeflat

Om het gebouw te behouden voor de stad is het van belang dat het zijn waarde voor de stad in functie en gebruik kan blijven behouden. De functie van het gebouw moet relevant zijn voor het leven in de binnenstad van Utrecht. Daarom hebben wij het initiatief genomen om, met respect voor de originele architectuur, de Neudeflat een nieuwe bestemming te bieden en het gebouw klaar te maken voor de nieuwe stad. Momenteel bevinden we ons in de onderzoeksfase van de ontwikkeling.

Transformatie
Het gewenste bouwplan voorziet in het transformeren van de Neudeflat. De transformatie voorziet in een beoogd eindresultaat waarbij op de begane grond en 1e verdieping een horecafunctie wordt gerealiseerd. Op de 2e tot en met 15e laag worden de verdiepingen omgebouwd naar appartementen. Naast een transformatie zal de buitenkant van de Neudeflat op onderdelen worden gewijzigd, uitgebreid c.q. vernieuwd. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kozijnen en gevelpanelen, het verwijderen van het trappenhuis aan de buitenzijde en de hiervoor terugkomende balkons.

«Terug naar het projecten overzicht
Onze Merken