U bent hier:Home>Projecten>Appartementen de Alver te Hoogvliet

Appartementen de Alver te Hoogvliet

Kalliste is in gesprek met de gemeente over de benodigde vergunningen en de wijziging van het bestemmingsplan. Naar verwachting duurt het nog minimaal anderhalf jaar voordat de vergunningen rond zijn en de sloop van start kan. Tot die tijd worden in opdracht van SOR door Kalliste de nodige voorzieningen getroffen om de kans op inbraak en/of onveilige situaties in en om de lege gebouwen te minimaliseren.

Woongebouw de Alver aan de Alverstraat in Rotterdam-Hoogvliet krijgt een groot onderhoudsbeurt. De voormalige nieuwbouwplannen op deze locatie kwamen stil te liggen door veranderde omstandigheden op de woningmarkt en beperkte investeringsmogelijkheden bij SOR door nieuwe regelgeving. Door de aanwezigheid van vleermuizen mocht de Alver ook niet gesloopt worden.

Alver wordt een modern woongebouw met betaalbare huurwoningen voor 50-plussers

Eerst worden sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Het asbest dat in het gebouw aanwezig was, is al eerder verwijderd. Er zijn daarom geen speciale voorzorgsmaatregelen nodig voordat de sloop van start kan. De bestaande appartementen worden volledig gestript, keukens en sanitair worden verwijderd en binnenwanden afgebroken. Zo ontstaat ruimte om binnen het bestaande woonoppervlak nieuwe, moderne appartementen te realiseren die geschikt zijn voor 50-plussers. De gemeenschappelijke ruimten zoals de gangen en de trappenhuizen worden opgeknapt. Het gebouw wordt beter geïsoleerd en krijgt een nieuwe lift. De hoofdentree wordt voorzien van een automatische schuifdeur en er komt een moderne videofooninstallatie waarmee de bewoners in hun appartement kunnen horen en zien wie er aanbelt.

De 65 appartementen die worden gerealiseerd hebben een woonoppervlakte van circa 60 m². De nettohuurprijs wordt maximaal € 586,- per maand (sociale huurprijs). Zodra er meer informatie is over de verhuur van de appartementen, publiceren wij dit op onze website.

Herontwikkeling kerk en pastorie

SOR is ook eigenaar van de kerk en pastorie (woning) direct naast de Alver. Wij zijn in overleg met projectontwikkelaar Kalliste over de mogelijkheden voor herontwikkeling van deze gebouwen. Kalliste heeft een plan ontwikkeld om de kerk en de pastorie te slopen en hier koopeengezinswoningen te bouwen.

«Terug naar het projecten overzicht
Onze Merken