U bent hier:Home>Projecten>De Marathon te Krimpen an de Ijssel

De Marathon te Krimpen an de Ijssel

De Marathon: een nieuwe woonbeleving

De Marathon, beter bekend als het voormalige Rabobank gebouw aan de Marathon 9 in Krimpen aan den IJssel krijgt een tweede leven als appartementencomplex.  Door de flexibiliteit en diversiteit aan woningtypes is er voor ieder wat wils!

Leegstaande kantoren transformeren naar woningen is tegenwoordig een veel en prachtig besproken onderwerp. Het bedenken van een goede ruimtelijke inpassing van het revitalisatieplan binnen het bestaande gebouw en haar omgeving is een uitdagende opgave. Het bestaande pand heeft immers al een gezicht en is daarmee herkenbaar voor vele Krimpenaren. Na het uitwerken van verschillende ontwerpen en onderzoeken bleek het voormalige bankgebouw – die sinds begin 2015 leegstaat – voldoende potentie te hebben voor een functietransformatie en dit heeft geresulteerd in een herontwikkeling naar 9 luxe appartementen. En hoe!

Appartementen

Het nu nog donker ogende gebouw zal een complete metamorfose ondergaan. De bestaande gevels krijgen een nieuwe warme uitstraling en door het realiseren van een extra woonlaag ontstaat er veel woonkwaliteit. Alle appartementen worden voorzien van een buitenruimte variërend van een tuin op maaiveld, zeer ruime balkons op de eerste verdieping tot riante dakterrassen op de tweede verdieping. Door de diversiteit in woningtypes is het geschikt voor starters, gezinnen en senioren. De appartementen variëren in een bruto woonoppervlakte van ca. 100 m2 tot 130 m2 en hebben in de basis twee of drie kamers. De architect heeft de plattegronden dusdanig flexibel ontworpen dat het optioneel ook mogelijk is te kiezen voor drie of vier kamers.

Kortom:

Het gebouw krijgt een volledig nieuwe uitstraling zodat het er weer modern en hedendaags uit komt te zien. De Marathon wordt een prachtige plek om te leven, in het hart van de samenleving, vlak bij het groen en dichter bij de winkels kunt u bijna niet wonen!

«Terug naar het projecten overzicht
Onze Merken