U bent hier:Home>Projecten>Het Magazijn

Het Magazijn

Het Magazijn Den Haag

Het voormalige magazijn van de Haagse Elektriciteitsfabriek, en later kantoor van KOW architecten, zal door De Nieuwe Norm getransformeerd worden naar 72 woonunits met commerciële voorzieningen in de plint. De nieuwe woonunits zullen voornamelijk gericht zijn op starters en Young Professionals en variëren tussen de 35 en 40m². De transformatie van Het Magazijn draagt bij aan de verdere herstructurering van het gebied rond de energiecentrale.

Doordat het pand in het verleden heeft dienst gedaan als magazijn voor de Haagse Elektriciteitsfabriek, heeft het gebouw enkele kenmerken die het een bijzonder karakter geven. Zo beschikt het gebouw over verstevigde constructievloeren met een maximale vloerbelasting van 1200kg/m², hoge plafonds en een grote open centrale ruimte met een atriumdak. Dit dak zal tijdens de verbouwing gesloopt worden waardoor het pand een grote openbare buitenruimte krijgt.

«Terug naar het projecten overzicht
Onze Merken