U bent hier:Home>Projecten>Mooiland

Mooiland

SLIEDRECHT Woningcorporatie Mooiland gaat 79 appartementen aan de Joost van den Vondelstraat in Sliedrecht groots verbouwen. Het appartementencomplex is niet meer van deze tijd, het mist uitstraling en ook de kwaliteit van het complex kan beter. Dura Vermeer voert deze klus uit voor Mooiland.

Het appartementencomplex krijgt een heuse metamorfose. Frans Schouten, Teammanager Uitvoering Projecten Mooiland: ,,De hele buitenschil van het appartementencomplex gaan we vernieuwen. Ook verbetert Mooiland de technische installaties en op het dak komen 158 zonnepanelen. Alle bewoners krijgen een balkon en de woningen gaan van energielabel F & G naar energielabel B. Dat is het op een na zuinigste label van de rijksoverheid. Sommige appartementen gaan zelfs naar energielabel A."

Daarnaast pakt Mooiland ook de binnenkant van het complex aan door het opfrissen van de algemene ruimtes zoals hoofdingang, trappenhuis en de gangen. Als alle werkzaamheden af zijn, krijgt het appartementencomplex de naam De Vondelflat. De bewoners hebben deze naam zelf uitgekozen. Mooiland betrekt de bewoners ook intensief bij de verbouwing van het complex. Hiervoor is een is de huurdersorganisatie van het appartementencomplex betrokken. Zij behartigen de wensen van de bewoners tijdens de verbouwingswerkzaamheden. Ad van der Klis, Secretaris huurdersorganisatie: ,,Wij zijn vanaf het begin betrokken bij de voorbereidingen van deze grootse verbouwing. Ik ervaar de communicatie rondom de werkzaamheden als heel positief. En natuurlijk ben ik erg blij met de verbeteringen van mijn appartement als van het complex."

De kwalitatieve verbetering van de appartementen in de Joost van den Vondelstraat past binnen het streven van Mooiland om de komende tien jaar te investeren in duurzame en kwalitatief goede woningen. Dat past bij de maatschappelijke rol die Mooiland wil vervullen. We nemen energiebesparende maatregelen bij veel van onze bestaande huurhuizen en streven daarbij naar tenminste naar energielabel B. Huurders besparen zo stookkosten.

«Terug naar het projecten overzicht
Onze Merken