U bent hier:Home>Projecten>Leyweg Woontoren

Leyweg Woontoren

De nieuwe woontoren aan de Leyweg in Den Haag bestaat uit 15 bouwlagen. Per laag worden 5 appartementen gerealiseerd rondom een compacte kern met liften en trappenhuizen. In de plint van het gebouw bevinden zich over 2 lagen verdeeld de bergingen van de appartementen.

De nieuwe appartementen worden gebouwd op een locatie waar een oude bioscoop gevestigd was en zal straks aansluiten op een bestaand woon- winkelcomplex van 4 bouwlagen. Door de sloop van de vervallen bioscoop en met de bouw van dit complex wil de gemeente Den Haag de revitalisatie van het gebied bevorderen.

Het bestaande woon- en winkelcomplex werd gerealiseerd in de wederopbouwperiode en de architectuur daarvan kenmerkt zich in een materialisatie van baksteen met betonnen elementen. Het nieuwe complex krijgt ook een metselwerk architectuur en vindt op die manier aansluiting bij het bestaande complex. Ook de betonnen balkons en gevelelementen verwijzen ernaar. Er is veel aandacht besteed aan het gevelmetselwerk door het gebruik van verschillende metselwerkverbanden. Deze weerspiegelen de aandacht voor het details.

«Terug naar het projecten overzicht
Onze Merken